تزریق ژل یکی از روش های زیبایی و جذاب شدن صورت و جوانسازی است. این روش درمان کاربردهای فراوانی دارد از قبیل رفع چین و چروک صورت، زیبا و حجیم کردن لب، پر کردن چین و چاله های عمیق در پوست، رفع خطوط عمیق در ناحیه اخم . همچنین از این روش موثر برای گونه گذاری افرادی که لاغری صورت نیز دارند مفید است.
حال سوال اینجاست که مزایا و معایب این روش چیست؟ تزریق برای چه افرای مناسب است؟ چه افرادی می توانند تزریق ژل انجام دهند؟ و سایر سوالات از این قبیل. در این مقاله به همه ی سوالات شما در مورد تزریق چربی پاسخ داده خواهد شد. اگر شما نیز بدنبال تزریق ژل هستید با این مطلب همراه باشید تا بیشتر با آن آشنا شوید.
این را نیز بخوانید : کاشت مو طبیعی چیست و چگونه انجام می شود.
فیلرها، پرکنندهها یا حجمدهندههای پوستی به موادی گفته میشود که ساختاری مشابه ژل دارند و برای جوانسازی پوست استفاده میشوند. فیلرهای پوستی از مواد مختلف زیادی ساخته میشوند اما مارکهای موجود در بازار از ژل زیست تخریبپذیر متشکل از اسید هیالورونیک تشکیل شدهاند. اسید هیالورونیک یک اسید طبیعی است که در پوست انسان یافت میشود و به طور طبیعی جذب کنندة آب است و با تزریق آن باعث هیدارته شدن پوست میشود.
از تزریق فیلرهای پوستی در زیر پوست میتوان برای جبران حجم از دسته رفته، رفع چین و چروکها، بهبود شکل انحناهای سطحی صورت و بدن استفاده کرد. این ماده در بافت پوست هر نقطه بدن و در همه نژادها وجود دارد، اسید هیالورونیک فضای بین الیاف کلاژن و الاستین را پر میکند، آب را در پوست نگه داشته و حجم پوست را حفظ میکند.
با تزریق ژل، بلافاصله حجم از دست رفته به پوست باز می گردد و چینهایی مانند خطوط لبخند و چینهایی که از کنارههای تحتانی بینی در دوطرف شروع شده و تا گوشههای دهان ادامه پیدا میکنند، از بین میرود.
علاوه بر اینها برای افزایش حجم لب، گونه و برای رفع خط اخم که با بوتاکس برطرف نمیشود هم از آن استفاده میکنند. از تزریق ژل میتوان برای رفع چین و چروکهایی مانند خط پیشانی، خط اخم، خط خنده، خطوط اطراف لب و بینی استفاده کرد.
عوارض ناشی از ژلهای تزریقی کاملا بستگی به نوع ژل دارد، ژلهایی خوب هستند که نخست بدن به آنها واکنش ندهد و بعد به مرور زمان قوام و شکل خود را زیر پوست محل تزریق از دست ندهند.
به طور مثال؛ ژلهایی وجود دارند که بعد از تزریق تا چند ماه هیچ مشکلی ندارند، ولی بعد از چند سال گلوله گلوله میشوند و در این صورت تخلیه آنها از پوست هم بسیار مشکل است لذا مراجعه کننده باید از پزشک خود نوع و مارک ژل را بپرسد.
البته مواردی از عارضه هم وجود دارد که ربطی به کیفیت بد آن ژل تزریقی ندارد بلکه به علت تکنیک غلط تزریق است، مثلا اگر موضع خوب ضد عفونی نشود و شرایط تزریق استریل رعایت نشود در محل تزریق ممکن است عفونت ایجاد شود که البته در این موارد میتوان با درمان مناسب ضد میکروبی مشکل را حل کرد.