گونههای برجسته و استخوانی باعث ایجاد چهره شاداب و جوان میشود. بسیاری از افراد به دلیل افزایش سن، تحلیل چربیها و نسوج همبند، و فرم و ترکیببندی مادرزادی صورت از گونههای صاف و مسطح خود نارضایتی دارند. علم و روشهای زیبایی راه حلهایی برای رفع این نارضایتی و کاشت گونه دارد که به دو دسته روشهای جراحی و غیر جراحی تقسیمبندی میشود. در این مقاله به تمامی روش های گونه گذاری مرسوم خواهیم پرداخت. با کلینیک پوست، مو و زیبایی مارلیک همراه باشید.
تکنیکهای جراحی کاشت گونه و غیر جراحی گونهگذاری راه حلهایی هستند که افراد بتوانند با بهره مندی از فرم ایده آل صورت و داشتن گونه های طبیعی و برجسته و زیبا به رضایت و اعتماد به نفس برسند.
انواع تکنیکهای جراحی میتواند انتخاب مناسبی برای افرادی باشد که خواهان گونه گذاری دائم هستند. همچنین برای افرادی که در مقابل روشهای جراحی گارد دارند، تکنیکهایی غیر از عمل جراحی گونه همچون تزریق ژل و چربی و… وجود دارد.
در نظر داشته باشید که انتخاب روش مناسب برای هر فرد بسته به خواسته خود فرد، فرم صورت، و ایده آل فرد صورت میپذیرد. ضروری است که انتخاب روش های گونه گذاری با کمک مشاوره متخصص انجام شود تا در نهایت باعث رضایت فرد گردد. به عنوان مثال روش جراحی پروتز گونه برای افراد با صورت لاغر توصیه نمیشود. زیرا اقدام به آن میتواند موجب نارضایتی گردد. بنابراین انتخاب روش مناسب بسیار حائز اهمیت میباشد. در ادامه به تفکیک به بررسی هریک از روشها خواهیم پرداخت.
جراحی، یکی از روش های گونه گذاری مناسب محسوب میشود. این روش معمولا به دو صورت عمل جراحی استخوان گونه و عمل پروتزگذاری انجام میشود. همانطور که در بالا اشاره کردیم روش جراحی مناسب افرادیست که خواهان نتیجه دائمی هستند. البته پیش از اقدام به جراحی باید بررسی نمود که فرد دارای فاکتورهای لازم جهت کاندیداتوری عمل گونهگذاری باشد.
پروتز به عنوان یکی از روش های گونه گذاری دائمی شناخته میشود. پروتزهایی که امروزه در جهان مورد استفاده قرار میگیرند غالبا از جنس سیلیکون و کمی نرمتر از استخوان میباشند.
در عمل پروتز گونه با ایجاد برش داخل دهان در حد فاصل لثه و گونه جراحی انجام میشود. جراحی با قرار دادن پروتز در محل درست خود و پیچ نمودن آن به استخوان جهت جلوگیری از حرکت به اتمام میرسد.
محل قرارگیری پروتز با توجه به فرم صورت و صلاحدید پزشک انتخاب میگردد. در روش گونهای پروتز مستقیما در استخوان گونه کار گذاشته میشود.
در روش زیر گونهای پروتز به شکلی طراحی شده که فرورفتگیهای ناحیه گونه، اطراف بینی و زیر چشم را به حداکثر مقدار برجسته نماید.
در روش ترکیبی نیز تمام نواحی میانی صورت بوسیله پروتزهای کناری و پروتز زیر گون برجسته میشود.
جنس پروتزهای گونه در اکثر مواقع از سیلیکون میباشد که عموما با بافت بدن انسان سازگاری دارد. به همین سبب با انجام عمل توسط پزشک متبحر و متخصص احتمال بروز حساسیت، عفونت و پس زدن پروتز توسط بدن به صفر میرسد.
جراحی استخوان یکی از روش های گونه گذاری تحت بیهوشی کامل انجام میگیرد و به واسطه محل قراگیری استخوان گونه در نزدیکی چشم و اتصال با استخوان حدقه چشم، عملی بسیار حساس محسوب میشود. جراحی با ایجاد برش در استخوان میانی صورت و پایههای گونه انجام شده و استخوان به سمت جلو کشیده میشود. این جراحی میبایست حتما توسط پزشک حاذق و با وسواس بالا انجام گیرد. که البته حساسیت بالای این نوع عمل باعث شده کمتر پزشک و یا فردی مصمم به انتخاب آن باشند.
لازم به ذکر است اینگونه جراحی برای افرادی بیشتر استفاده میگردد که در گذشته در یک طرف یا دو طف گونه دچار شکستگی شده اند. جراح استخوان شکسته شده که به اشتباه جوش خورده جدا مینماید و در جای صحیح قرار میدهد.
همچنین در افرادی که فک بالا و ناحیه میانی صورتشان تو رفته و فک پایین جلو میباشد این نوع جراحی نیز کاربرد دارد.
بسیاری از افراد خواهان گونه گذاری طبیعی هستند و تمایلی به جراحی و پذیرش عوارض احتمالی آن ندارند.
در ادامه به معرفی انواع روشها و تکنیکهای غیر جراحی گونهگذاری خواهیم پرداخت.
در تکنیک غیر دائمی یکی از روش های گونهگذاری با تزریق چربی، از چربیهای دارای مقاومت در مقابل آب شدن در نواحی شکم، باسن و پهلو استفاده میشود. ابتدا چربیها بوسیله لیپوساکشن از بدن خارج شده و سپس در دستگاه سانتریفیوژ ناخالصیها جدا گشته و در نهایت با سوزن مخصوص به ناحیه گونه تزریق میگردد.
این روش به دلیل استفاده از چربی خود فرد کاملا ایمن میباشد و بروز حساسیت ندارد. از جمله معایب این روش دو مرحلهای بودن آن میباشد زیرا شامل مرحله برداشت چربی و یک مرحله هم تزریق چربی میباشد. نتیجه این روش گونهگذاری طبیعی بوده و ظاهری نرمال به شخص میدهد.
در روش گونهگذاری با تزریق ژل از مواد شیمیایی با ترکیبات متفاوت استفاده میشود و نتیجه غیر دائمی بوده و نیازمند تمدید مجدد است. با توجه به ترکیبات ژل گونهگذاری امکان بروز حساسیت و واکنش آلرژیک نیز وجود دارد.
با افزایش سن چربیهای میان بافتی پوست تحلیل رفته و همچنین پوست حالت شل شدگی و افتادگی پیدا میکند. با استفاده از نخهای مخصوص میتوان پوست شل و افتاده ناحیه گونه را بالا کشید و اصطلاحا لیفت گونه انجام داد.
میبایست در نظر داشت که روش های گونه گذاری با نخ صرفا لیفت گونه بوده و شاهد حجم دهی و برجستهسازی زیادی نخواهید بود و تنها به سبب لیفت گونه، بهبود ظاهر و بازگشت شادابی از دست رفته چهره را خواهید داشت.
افزایش سن یکی از علل ایجاد چین و چروکهای پوستی بویژه در ناحیه گونه میباشد. با تزریق بوتاکس در عضلات اطراف چینهای روی گونه میتواند سبب ریلکس شدن و کنترل انقباضات این عضلات شد و در نتیجه حالت شادابی و جوانی را به چهره بازگرداند.
در این روش گونه گذاری هم برجستهسازی زیادی در ناحیه گونه نخواهیم داشت زیرا بوتاکس ماده پرکننده و فیلر نیست و صرفا وظیفه ریلکسسازی عضلات پرتنش را دارد، اما تغییر محسوسی را در این ناحیه و کل صورت شاهد خواهیم بود.
هزینه گونه گذاری
در پاسخ به پرسش مطرح قیمت گونهگذاری چقدر است میبایست گفت که هزینه گونهگذاری با توجه به روش درمانی مورد نظر محاسبه میگردد. به طور کلی هزینه روشهای گونه گذاری جراحی از غیر جراحی بالاتر میباشد.
روش های مرسوم گونه گذاری دائمی چیست؟
انواع روشهای جراحی، شامل پروتز و عمل استخوان گونه از روشهای دائمی محسوب میشوند.
ماندگاری گونه گذاری با تزریق ژل چقدر است؟
بستگی به نوع ژل مصرفی داشته ولی معمولا بین ۱۲ تا ۱۸ ماه تخمین زده میشود.
ماندگاری گونه گذاری با تزریق چربی چقدر است؟
ماندگاری این روش به فاکتورهای مختلفی بستگی داشته ولی به طور کل نسبت به روش تزریق ژل و لیفت با نخ بیشتر است.
ماندگاری گونه گذاری با نخ یا لیفت گونه چقدر است؟
در حالت طبیعی چیزی بین ۱۲ تا ۱۸ ماه و این ماندگاری بسته به شرایط میتوان کم و زیاد شود.
قیمت گونه گذاری چقدر است؟
به طور کل قیمت گونه گذاری در روشهای جراحی بیشتر از روشهای غیر جراحی است. برای استعلام قیمت از بهترین دکتر و کلینیک در این زمینه با کلینیک مارلیک همراه باشید.