ریزش مو بر اثر عوامل مختلفی مانند اختلالات هورمونی، وراثت، شرایط پزشکی مثل کمبود ویتامین یا عوارض دارویی، استرس و اضطراب، مصرف سیگار و دخانیات، تغذیه و یا بخشی از فرایند طبیعی افزایش سن اتفاق میافتد. این عارضه عموما در آقایان و خانمها و در سنین مختلف بروز میکند. به طور کلی ممکن است ریزش مو فقط بر روی پوست سر و یا اینکه کل بدن تاثیرگذار باشد. درمان ریزش موی سر با توجه به تشخیص پزشک از روشهای مختلف انجام میشود. در این مطلب قصد داریم به صورت کامل به علائم، و فاکتورهای موثر در ریزش، راههای جلوگیری و بهترین روشهای درمانی ریزش مو اشاره کنیم. با کلینیک پوست، مو و زیبایی مارلیک همراه باشید.
برای درمان ریزش موی سر ابتدا لازم است، علت آن را جستجو کنیم. ریزش مو بسته به عوامل ایجاد کننده آن از طرق مختلفی ظاهر میشود. این علائم ممکن است ناگهانی و یا به تدریج بروز کند. نشانههای ریزش مو عبارتند از:
عواملی خطر ریزش مو را افزایش میدهند. این فاکتورها عبارتند از:
پیشگیری و درمان ریزش موی سر در بسیاری از موارد با مراجعه به پزشک متخصص امکان پذیر است. به طور کلی برخی از بیماریهای ریزش مو مانند طاسی ناشی از ژنتیک بوده و این نوع ریزش قابل پیشگیری نیست. جلوگیری از ریزش مو و تلاش برای تقویت و سلامت موها همواره تاثیرات قابل توجهی دارند. توجه به نکات زیر به شما کمک میکند تا حد امکان از ریزش مو جلوگیری کنید:
اگر تحت درمان باشیمی درمانی هستید، از پزشک خود بخواهید برای کاهش ریسک ریزش مو در هنگام شیمی درمانی از کلاه خنک کننده استفاده کند.
درمان بیماری هایی که باعث ریزش مو میشوند: همانطور که اشاره شد عوارض جانبی برخی از شرایط پزشکی، از علل ریزش مو است. در صورتی که این مشکلات برطرف نشوند با هیچ روشی امکان درمان ریزش مو وجود ندارد. رایجترین این بیماریها عبارتند از:
برای درمان ریزش موی سر بهترین راهحل مراجعه به پزشک است. در برخی مواقع درمانهای خانگی و سنتی تاثیرگذار هستند اما اولین قدم در درمان مراجعه به پزشک است. در این مواقع پزشک با انجام معاینات بالینی، بررسی سوابق پزشکی و خانوادگی دلایل ریزش مو را بررسی کرده و با انجام آزمایشات هورمونی و ویتامینها علت اصلی ریزش مو مشخص میشود. بنابراین درمانهای خانگی تنها زمانی تاثیرگذار هستند که علت ریزش مو مواردی به غیر دلایل هورمونی و زمنیهای باشد.
برای مثال اگر خط رشد موهای خانمها در سنین بالاتر در حال عقب نشینی است برای جلوگیری از طاسی دائمی لازم است به سرعت درمان خود را نزد پزشک متخصص شروع کنند. همچنین اگر در هنگام شانه زدن موهای خود یا کودکتان با ریزش موی ناگهانی، تکه تکه شده یا ریزش بیش از اندازه مواجه شدید لازم است به پزشک مراجعه کنید. ریزش موی ناگهانی میتواند نشاندهنده یک مشکل پزشکی زمینهای باشد، در اکثر مواقع با درمان بیماریهای زمینهای ریزش موها نیز قطع میشوند.
یکی از بهترین راههای درمان ریزش موی سرکم پشتی و ریزش شدید موی سر که در اثر عوامل متعدد، من جمله عوامل ارثی، کاهش وزن، استرس ها، آلودگی هوا و…ایجاد میشود، استفاده از فیلر مو میباشد. فیلر موی سر تشکیل شده از هیالورونیک اسید و پپتید فعال است. فیلر مو به وسیله سوزن های بسیار نازک به زیر پوست سر مراجعه کننده تزریق میگردد. ترکیبات موجود در فیلر بدون وقفه پس از تزریق آزاد میگردند و ویتامین ها و مواد معدنی موجود در آن، علاوه بر تقویت سلول های پوست و مو از مرگ آنها جلوگیری مینماید.
مهمترین داروهای درمان ریزش موی سر شامل مواردی میشود که در ادامه به آنها اشاره میکنیم، اما توجه داشته باشید که مدت زمان و دوز مصرفی دارو بسیار اهمیت داشته و مصرف خودسرانه آن عوارض جبران ناپذیری برای فرد خواهد داشت.
ماینوکسیدیل: با توجه به علت ریزش مو داروهای مختلفی تجویز میشود. یکی از داروهای موثر در درمان ریزش موی سر و رشد مجدد آن داروی ماینوکسیدیل است که با توجه به وضعیت بیمار در دوزهای مختلف تجویز میشود. این داور یکی از اصلیترین روشها برای درمان ریزش موی سکهای، آناژن افلوویوم، تلوژن افلوویوم و… در مردان است.
مصرف این دارو عوارض جدی نداشته و ممکن است در برخی افراد به صورت قرمزی پوست سر بروز کند. در صورت مشاهده عوارض متفاوت حتما با پزشک خود مشورت کنید.
داروهای ضد آندروژن: برخی از علل ریزش مو عوامل هورمونی است. بنابراین کنترل اختلالات هورمونی یکی از روشهای درمان ریزش موی سر محسوب میشود. هورمون آندروژن در ریزش مو تاثیرگذار است. اگر پزشک علت ریزش مو را هورمون آندروژن تشخیص دهد با تجویز داروهای ضد آندروژن برای زنان و مردان به درمان ریزش مو اقدام میکند.
در برخی از افراد بروز مشکلات خواب پس از مصرف این دارو گزارش شدهاست در صورت مواجه با عوارض این چنینی به پزشک خود مراجعه کنید.
این دارو در خانمها و افرادی که به دلیل تنبلی تخمدان (تخمدان پلیکستیک)، هورمون آندروژن ترشح میکنند، تجویز میشود. اسپیرنولاکتون یک داروی ضد آندروژن است که از مانع تولید آندروژن شده و در رشد مجدد موها تاثیرگذار است.
عوارض این دارو عبارتند از: تهوع، استفراغ، سردرد، اسهال، بیاشتهایی و… در صورتی که این دارو در دوز نامناسب و بدون تجویز پزشک مصرف شود عوارض بسیار جدی نیز خواهد داشت.
کتوکونازول: یکی دیگر از دلایل ریزش مو التهاب پوست سر و فولیکولهای مو است. این دارو با درمان التهاب فولیکولها مانع از ریزش مو میشود. این دارو برای درمان ریزش موی آندروژنتیک تجویز میشود.
فیناستراید: این دارو برای درمان طاسی با الگوی مردانه در خانمها و آقایان تجویز میشود. نتایج مصرف دارو در دراز مدت مشخص شده و در نهایت سبب توقف ریزش مو و رشد مجدد آنها میشود.
داروهای ضد قارچ: در برخی مواقع عفونتهای قارچی پوستی کف سر از علل ریزش مو هستند. در صورت درمان این عفونتها ریزش مو نیز کنترل شده و رشد آن به حالت قبل برمیگردد. رایجترین عاملی که باعث عفونت سر میشود قارچ تینیا کیپتیس است. پزشک برای درمان این نوع قارچ داروهای خوراکی تجویز میکند.
اولین قدم درمان ریزش موی سر مراجعه به پزشک متخصص و انجام معاینات بالینی و آزمایشات خون است. بهترین روش درمان پس از در نظر گرفتن سوابق وراثتی، عوامل محیطی و پزشکی بیمار انتخاب میشود. در صورتی که با نظر پزشک علت ریزش موی شما هیچ یک از موارد پزشکی مربوط به مشکلات جسمانی، عوارض دارویی و استرس نباشد، میتوانید با تغییر سبک زندگی و انجام مراقبتهای مناسب، از ریزش موهای خود جلوگیری کرده و موهایی سالم و زیبا خواهید داشت.
کیلینیک پوست، مو و زیبایی مارلیک در خدمت زیباجویان گرامی می باشد.