هنگام تحقیق در مورد انجام لیزر، سؤالی که تقریباً برای همه پیش میآید در مورد برگشت موهای زائد بعد از لیزر است. آیا از بین بردن موها با لیزر، واقعاً دائمی است؟ به طور خلاصه باید بگوییم که نه! اساس کار لیزر موهای زائد، گرم کردن فولیکولهای مو است تا رشد موهای جدید متوقف شود.
لیزر، فولیکولهای مو را برای مدت طولانی در حالت خواب قرار میدهد که این زمان خیلی طولانیتر از اصلاح و اپیلاسیون خواهد بود. هنگامیکه موها بعد از لیزر رشد میکنند، کمرنگتر، نازکتر و در تعداد کمتری خواهند بود.
این را هم بخوانید : آیا لیزر موهای زائد عامل سرطان می شود؟
برخلاف بسیاری از ادعاهای بازاریابی، هیچ درمانی برای رفع مو نمیتواند موها را به طور دائمی از بین ببرد. با این وجود روشهای مختلفی برای خلاص شدن از شر موها برای هفتهها، ماهها یا مدت طولانیتر وجود دارد.
اگرچه این روش اغلب به عنوان حذف دائمی موها مطرح میشود، اما لیزر فقط تعداد موهای ناخواسته را در یک منطقه خاص کاهش میدهد. باید گفت که به طور کامل از موهای زائد خلاص نخواهید شد.
لیزر برای از بین بردن موها در افراد با پوستهای روشن و موهای تیره بهتر کار میکند. همچنین برای دستیابی به بهترین نتیجه توصیه میشود که یک متخصص پوست این کار را انجام دهد.
موهای بدن به طور متوسط در حدود یک ماه به طول کامل رشد میکند و سرعت رشد موهای مردان از زنان بیشتر است. موهای روی سر حدود ۱۵ سانتیمتر در سال رشد کنند.
برخی از عوامل میتوانند بر سرعت رشد مو تأثیر بگذارند، از جمله تغذیه، داروهای مصرفی و ژنتیک. با افزایش سن ممکن است سرعت رشد موها کند شود.
رشد مو یک فرایند پیچیده است که از عمق فولیکول مو شروع میشود. غدد چربی در چرب نگه داشتن و سالم ماندن موها نقش دارند.
پرتوهای لیزر با گرمای بالا به پوست برخورد میکند. در طی این فرایند، پرتوهای داغ لیزر به فولیکولهای مو آسیب میرسانند. فولیکولهای مو درست در زیر پوست قرار داشته و مسئولیت تولید رشتههای جدید مو را بر عهده دارند. در صورتیکه فولیکولها از بین بروند، تولید مو به طور موقت غیرفعال میشود.
با تراشیدن و اپیلاسیون، موها از روی سطح پوست برداشته میشود. این روشها فولیکولهای تولیدکنندۀ مو را هدف قرار نمیدهند.
همانطور که قبلتر نیز به آن اشاره کردیم، لیزر روی موهای تیرهتر و رنگهای روشن پوست بهتر جواب میدهد؛ چراکه لیزرها، ملانین (رنگدانه) مو را هدف قرار میدهند. حتی اگر بعضی از موها با لیزر از بین نروند، روشن شدن رنگ آنها میتواند باعث کاهش دیده شدن آنها شود.
با وجود موفقیت زیاد این روش، در نهایت فولیکولهای مو بهبود مییابد که منجر به تولید موهای جدید می شود. برای اطمینان از دستیابی به بهترین نتایج ممکن، باید چندین جلسه درمانی را انجام دهید.
برگشت موهای زائد
از دلایل مهم و رایج برگشت موها بعد از لیزر مشکلات هورمونی است. مشکلات هورمونی سبب بروز بیماریهای تخمدان در زنان شده که این بیماریها به رشد موها در صورت و شکم و سایر نقاط بدن فرد کمک میکند. قبل از شروع هرگونه لیزر درمانی برای موهای زائد باید این مشکلات درمان شوند.
از دیگر دلایل برگشت موها بعد از لیزر میتوان به عوامل ژنتیکی اشاره کرد. داشتن وراثت برای رشد مداوم موهای زائد نیز به رشد مجدد موها کمک میکند. در این صورت باید جلسات نگهداری بیشتری انجام شود. به یاد داشته باشید که انتخاب دستگاه لیزر بسیار مهم است.
پیگیری جلسات انجام لیزر برای به دست آوردن حداکثر نتیجه لازم است. تعداد دقیق جلسات درمانی لیزر و جلسات نگهداری برای هر فرد متفاوت است. بیشتر افراد به بین ۶ تا ۸ جلسه لیزر درمانی نیاز دارند که با توجه به فرد و نوع دستگاه متفاوت خواهد بود. بهتر است فواصل بین جلسات، ۴ تا ۶ هفته باشد.
بعد از هر جلسه، به احتمال زیاد متوجه موهای کمتری خواهید شد. هر مویی که باقی بماند یا مجدداً رشد کند، از نظر بافت نازکتر و از نظر رنگ روشنتر خواهد بود.
برخی از آمارها نشان داده است که تعداد موها بعد از اولین جلسه ۱۰ تا ۲۵ درصد کاهش مییابد. علاوهبر این برای رسیدن به بهترین نتیجه، به جلسات نگهداری نیز نیاز خواهد بود. این کار کمک میکند تا فولیکولهای مو دوباره تولید نشود. بسته به نیازهای هر فرد، ممکن است یک یا دو بار در سال بعد از تکمیل دورۀ اول لیزر، به یک جلسه نگهداری نیاز باشد.
اگرچه از بینی بردن موها با این روش دائمی نیست، اما هنوز هم یکی از بهترین گزینهها برای کُند کردن رشد مو در مدت زمان طولانی به شمار میرود. سایر گزینههای بلندمدت برای از بین بردن موهای زائد که میتوانید با متخصص پوست در مورد آنها صحبت کنید، شامل الکترولیز و اپیلاتورهای سوزنی است