چشمها یکی از مهمترین اعضای صورت هستند که در بیان احساسات و عواطف نقش مؤثری دارند. افتادگی پلک ها، پف زیر چشم یا هر مشکل دیگری در ارتباط با چشمها زیبایی صورت را تحت تأثیر قرار میدهد. پیر و خسته نشان دادن چهره از جمله عوارضی است که مشکلات پلکی برای فرد به وجود میآورد. به همین دلیل بعد از جراحی بینی، جراحی پلک بیشترین آمار عملهای زیبایی را به خود اختصاص میدهد. درمان افتادگی پلک به روشهای مختلفی قابل انجام است. درمان افتادگی پلک با لیزر یک روش نسبتاً آسان برای رفع افتادگی پلک بالا و پایین و جوانسازی دور چشم است. اگر میخواهید در مورد درمان افتادگی پلک با لیزر بیشتر بدانید، با ما همراه باشید.
افتادگی پلک یا پتوز نوعی مشکل در پلکهاست که در اثر آن، پلک بالا پایینتر از حد معمول خود روی چشم قرار میگیرد. موارد زیر بارزترین علائم افتادگی پلک هستند که در صورت مشاهده میتوانید نسبت به بهبود پلکها اقدام کنید:
گاهی اوقات افتادگی پلک به حدی شدید است که بینایی فرد را محدود میکند. در این موارد او مجبور است برای دیدن محدوده وسیعتری، سر خود را به عقب خم کند.
ممکن است در اثر پیری طبیعی ، آسیب به چشم یا بیماری چشم ایجاد شود. در بیشتر موارد ، علت آن ضعف عضله پلک یا مشکلات عصبی چشم است. گاهی اوقات این بیماری در بدو تولد وجود دارد که از آن به عنوان پتوز مادرزادی یاد می شود. در صورت عدم درمان ، پتوز مادرزادی ممکن است از رشد طبیعی بینایی جلوگیری کرده و خطر ایجاد تنبلی چشم را افزایش دهد. در یک مطالعه در سال ۲۰۱۳ روی ۱۰۷ کودک مبتلا به افتادگی پلک محققان دریافتند که از هر هفت کودک، یک نفرشان به تنبلی چشم دچار شده است.
درمان افتادگی پلک با لیزر برای کسانی که در اطراف چشمهای خود چین و چروک و خطوط ریز دارند و پوست ناحیه چشمشان شل شده، مناسب است. معمولاً افرادی که به افتادگی پلک دچار هستند، ظاهرشان غمگین یا خسته به نظر میرسد. این افراد میتوانند با جراحی پلک با لیزر چهرهای جوانتر و آرامتر برای خود بسازند. این عمل برای اکثر بزرگسالانی که از سلامت عمومی برخوردارند، قابل انجام است. بهطور متوسط سن داوطلبان جراحی پلک از ۳۵ سال به بالاست.
جلوگیری از رفع افتادگی پلک تقریباً غیرممکن است. چرا که با گذشت زمان عضلات پلک ضعیفتر میشوند و اجتناب از عوامل دیگر مانند آسیبهای چشمی هم کار دشواریست. یک مطالعه در مجله زیبایی جراحی اشاره کرده است که سبک زندگی ارتباط چندانی با افتادگی پلک ندارد. بااینحال، عدم استفاده از لنز و مالش بیش از حد چشمها و همچنین تزریق بوتاکس میتواند ابتلا به افتادگی پلک را کاهش دهد.
با استفاده از ورزش و ماساژ روزانه صورت میتوان از افتادگی پلکها تاحدودی جلوگیری کرد. آبرسانی به بدن، استفاده از مرطوبکنندهها و روغنهایی مانند روغن زیتون، آلوئهورا، و انواع ماسکها زیبایی صورت را حفظ میکند. خواب کافی و تغذیه مناسب هم از روشهای طبیعی برای جلوگیری از افتادگی پلک است.
اگر افتادگی پلک کاملاً مشهود باشد با استفاده از جراحی پلک بالا و پایین میتوان آن را از بین برد. بلفاروپلاستی با برداشتن پوستهای اضافه پلک بالا یا کیسه چربی زیر چشم، زیبایی و شادابی را دوباره به چهره فرد برمیگرداند. در سال ۲۰۱۸ محققان با بررسی ۱۵۱۹ نفر از بیماران مبتلا به افتادگی پلک دریافتند که ۷/۸ درصد آنها نیاز به جراحیهای بیشتری برای رفع افتادگی پلک دارند.
در مقایسه با روش های سنتی برداشتن پلک جراحی (بلفاروپلاستی) با لیزر تورم کمتری وجود دارد ، خونریزی کمی دارد یا خونریزی ندارد ، بهبودی سریعتر ، درد کم یا بدون درد بعد از عمل ، جای زخم قابل مشاهده در زیر مژه ها در پلک پایین و از بین رفتن مژه ها وجود ندارد. بلفاروپلاستی با لیزر یک روش جدید برای انجام بلفاروپلاستی است که در آن از لیزر برای اصلاح ناهنجاریهای صورت یا بهبود زیبایی اطراف چشم استفاده میشود. بلفاروپلاستی لیزر معمولاً بهخاطر زیبایی انجام میشود ولی در مواردی که افتادگی پلک در بینایی اختلال به وجود میآورد، انجام آن از نظر پزشکی ضروری است. نتیجه رفع افتادگی پلک به وسیله لیزر طولانیمدت بوده و تا سالهای زیادی باقی میماند.
درمان پتوز با لیزر خطرات ناشی از بلفاروپلاستی سنتی را به حداقل میرساند. با این حال، باز هم احتمال بروز عوارض عمل بلفاروپلاستی در آن وجود دارد.
درمان افتادگی پلک با لیزر خونریزی را به حداقل میرساند. در این روش همانطور که پرتوی لیزر بافت را از بین میبرد، رگهای خونی را میبندد و جراحی بلفاروپلاستی را برای جراح سریعتر و آسانتر میکند. برداشتن پوستهای اضافی پلک با لیزر منجر به هیچ اسکار یا زخمی نمیشود و فرد در طول عمل یا بعد از آن درد زیادی را تجربه نمیکند. درمان افتادگی با لیزر تورم و ناراحتی کمتری برای فرد ایجاد میکند؛ از همین رو، زمان بهبودی به حداقل ممکن میرسد.
خونریزی داخلی چشم، خشکی چشم، ناتوانی در بستن کامل پلکها، برگشتن پلک به داخل یا خارج و ریزش اشک از معایب احتمالی رفع پتوز با لیزر با لیزر است.
بلفاروپلاستی با لیزر مانند روش سنتی آن هم برای پلک بالا و هم پلک پایین قابل انجام است. برای درمان افتادگی پلک با لیزر باید قبل از عمل، کارهایی انجام دهید تا خود را برای آن آماده کنید.
در این روش هم مانند بلفاروپلاستی سنتی قبل از عمل باید برای انجام معاینات پزشکی و آزمایشهای لازم به پزشک مراجعه کنید. عدم استفاده از داروهای ضدالتهاب، آسپرین، ویتامینها، مکملهای دارویی، الکل و دخانیات قبل از درمان افتادگی پلک با لیزر ضروری است. سعی کنید در جلسه قبل از عمل حتماً درمورد نتیجهای که انتظار دارید، با پزشک صحبت کنید.
در مرحله اول از عمل درمان افتادگی پلک با لیزر جراح در ناحیه چشم، بیحسی موضعی تزریق میکند. سپس پزشک برای محافظت از مردمک چشم یک صفحه فلزی روی آن قرار میدهد.
در مرحله دوم از بلفاروپلاستی پلک بالا جراح با استفاده از لیزر پوستهای اضافی را میبرد. برای پلک پایین هم میتوان کیسههای زیر چشم را با استفاده از لیزر از بین برد. جراح برای اصلاح پف زیر چشم، با کمک لیزر برش کوچکی در پلک پایین ایجاد میکند و کیسه چربی را برمیدارد.
در مرحله آخر برشهای ایجادشده بدون هیچ نیازی به بخیه، به هم پیوند داده میشوند. کل مراحل درمان افتادگی پلک با لیزر ۳۵ تا ۴۰ دقیقه طول میکشد.
از آنجایی که لیزر برشهای دقیقی ایجاد میکند، بهبودی در این روش بسیار سریعتر از روش سنتی بوده و درد، تورم و کبودی کمتری دارد. عوارض اندک درمان افتادگی پلک با لیزر با استفاده از داروهای مسکن قابل کنترل است. در هفته اول بعد از عمل، از انجام فعالیتهای سنگین پرهیز کنید و غذاهای مقوی بخورید. بعد از گذشت پنج تا هفت روز میتوانید به روال عادی زندگیتان برگردید.
درمان افتادگی پلک با لیزر تنها در صورتی توصیه میشود که برای بیمار بیخطر باشد. عوارض احتمالی بلفاروپلاستی با لیزر عبارتند از: