جراحی پیوند مو یا کاشت مو یک روش بسیار موثر برای درمان ریزش مو است. تکنیک های مختلفی برای پیوند مو در دسترس هستند، اما در تمام روش ها جراح، مو را از قسمت پشت یا اطراف سر به مناطقی که دچار طاسی شده اند، منتقل داده و پیوند میکند. کاشت مو با استفاده از موهای خود فرد یعنی موهایی که از پشت سر فرد برداشته می شود و در جلوی سر کاشته می شود کاشت موی طبیعی می گویند. موهای این نوع کاشت کاملا زنده و قابل رشد بوده و بصورت مادام العمر می باشد. با ادامه این مطلب همراه باشید تا روش های مختلف کاشت مو را بررسی کنیم.
این را هم بخوانید : تزریق چربی مزایا، معایب و هزینه های آن
متاسفانه برای کسانی که زیر سن ۳۰ سال هستند نمی توان کاشت موی طبیعی انجام داد، چون این ریزش مو ادامه دار بوده و احتمال دارد حتی بعد از کاشت مو در سنین زیر ۳۰ سال موهای غیر کاشته شده ریزش پیدا کند. در واقع از بانک موی فرد که قرار باشد کاشت موی طبیعی انجام دهد معمولا یک الی نهایتا دوبار می توان برداشت کرد و جلوی سر کاشت انجام داد.
بانک مو ناحیه ای از پوست بدن است که دارای موهای مقاوم و قوی در برابر ریزش مو است. از این رو در زمان جداسازی و استخراج گرفت های مو از این ناحیه آنها را با استفاده از دستگاه های مخصوص جدا کرده و به دقت در بخشی از سر که موها در آن کم پشت شده و یا دچار طاسی شده، کاشته می شوند. این بهترین روش کاشت مو می باشد و بهترین حالت این است که بانک مو از نواحی پشت سر انتخاب شود چرا که در این بخش از سر فولیکول های مو بسیار مقاوم ترند و به دلایل هورمونی ریزش آنها بسیار کم است.
همچنین نواحی اطراف گوش ها. این تارهای موها به دلیل مقاوم بودن در برابر ریزش، زمانی که به جلوی سر – ناحیه ای که دچار ریزش شده – منتقل می شوند، همچنان به رشد خود ادامه می دهند. از این رو پس از مدتی ناحیه کم پشت و یا خالی شده از موها بار دیگر صاحب مو می شوند و بعد از گذشت مدت کوتاهی کوچکترین اثری از عمل جراحی بر روی سر فرد باقی نمی ماند و وی براحتی و با خیال راحت می تواند به کار و امور روزمره خود بپردازد.
این روش یکی از قدیمی ترین روش های اولیه کاشت موی سر بوده که با استفاده از مقدار زیادی دارو و بیهوشی انجام می شود. بخش هایی از پوست پشت سر که دارای بانک موی مناسبی بود، از جا بریده شده و در نواحی جلوی سر که دچار ریزش مو و یا طاسی شده بود، پیوند زده می شد. عوارض جانبی زیادی در این روش از جمله کم بودن تعداد گرفت های کاشته شده، بیهوشی، درد های پس از عمل، بجا ماندن خط بخیه کاشت مو (اسکار مو) بود. از این رو پس از مدتی روش های جدیدتری جهت درمان ریزش مو و کاشت موی سر مورد استفاده قرار گرفت.
در این روش تعداد گرفت های کاشته شده و نتیجه نهایی کاشت مو بسیار بهتر است اما این روش هم معایب خاص خود را دارد مانند دوران نقاهت، نیاز به استراحت بعد از عمل، خونریزی، نیاز به جلسات مکرر، تورم در برخی نواحی سر و… در این تکنیک کاشت مو، تارهای مو از بخش هایی از نواحی مختلف پشت سر جهت پیوند زدن به نواحی دچار ریزش، کنده و در آنجا پیوند زده می شود.
جدیدترین و کامل ترین روشی که برای کاشت موی سر تاکنون معرفی شده است، کاشت مو به روش sut نام دارد. در این روش تا ۱۴۰۰۰ تاری موی واقعی را می توان کاشت کرد و بدون جراحی، بدون درد، بدون خونریزی و دوران نقاهت می باشد از مزایای این روش انجام کاشت مو با دستگاه اتوماتیک می باشد و حتی رکورد کاشت ۶۰ تار مو در یک سانتی متر بنام این روش ثبت شده است.