بسیاری از خانم ها بر این باورند که سینه های آن ها کوچک است، رشد لازم را نداشته و یا نامتقارن است. گاها تصور می کنند آن گونه که باید سینه های جذابی ندارند. در برخی از خانم ها به دنبال بارداری، زایمان و شیردهی فرم سینه ها تغییر شکل پیدا می کند و همین مسئله موجب کاهش اعتماد به نفس آن ها می شود. در اینجا پروتز سینه کمک می کند.
بسیاری از خانم ها برای دستیابی به فرم و اندازه سینه مورد نظرشان، اقدام به جراحی پروتز سینه می کنند. این جراحی با قرار دادن پروتز پشت بافت طبیعی پستان خانم ها انجام می شود. پروتزها کیسه هایی به شکل پستان هستند که با ژل سیلیکون یا سرم نمکی پر شده اند. آن ها برای بهبود ظاهر پستان، در بالای عضله اصلی قفسه سینه یا در زیر آن قرار می گیرند. در ادامه مطلب از کلینیک مارلیک قصد داریم درباره ی پروتز سینه صحبت کنیم.
پروتز سینه، روش جراحی است که به بزرگ شدن اندازه سینه خانم ها کمک می کند. این روش جراحی هم چنین می تواند به فرم دهی و پر شدن سینه ها نیز کمک کند. عمل پروتز سینه، تحت بیهوشی عمومی انجام می شود، روشی سرپایی است و در اغلب موارد نیازی به بستری بودن فرد در بیمارستان نیست.
بسیاری از خانم ها بر این باورند که سینه های آن ها کوچک است، رشد لازم را نداشته و یا نامتقارن است. گاها تصور می کنند آن گونه که باید سینه های جذابی ندارند. در برخی از خانم ها به دنبال بارداری، زایمان و شیردهی فرم سینه ها تغییر شکل پیدا می کند و همین مسئله موجب کاهش اعتماد به نفس آن ها می شود.
بسیاری از خانم ها برای دستیابی به فرم و اندازه سینه مورد نظرشان، اقدام به جراحی پروتز سینه می کنند. این جراحی با قرار دادن پروتز پشت بافت طبیعی پستان خانم ها انجام می شود. پروتزها کیسه هایی به شکل پستان هستند که با ژل سیلیکون یا سرم نمکی پر شده اند. آن ها برای بهبود ظاهر پستان، در بالای عضله اصلی قفسه سینه یا در زیر آن قرار می گیرند.
غالباً پس از تغییر ناگهانی وزن، بارداری و شیردهی یا به دلیل روند طبیعی پیری، پستان ها از نظر اندازه کاهش می یابند و گرانش نیز اثر خود را می گذارد. جراحی بزرگ کردن پستان با پروتز می تواند هم از نظر جسمی و هم از نظر روانی برای زنان سودمند باشد و ممکن است اعتماد به نفس زن را بهبود بخشد و تأثیر زیادی در عزت نفس او داشته باشد.
از دیگر مزایای جراحی پروتز سینه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
خانم هایی که به دلیل کوچک بودن سینه های خود، اعتماد به نفسشان را از دست داده اند و از پوشیدن برخی لباس ها خجالت می کشند، می توانند از مزایای جراحی پروتز بهره مند شوند. نکته مهم این است که این افراد باید از لحاظ بدنی و فیزیکی در شرایط خوبی باشند، مبتلا به بیماری و یا اختلال پزشکی خاصی نباشند و مهم تر این که انتظارات منطقی و واقع بینانه ای از نتیجه جراحی داشته باشند. با این حال افرادی می توانند از عمل پروتز سینه بهره مند شوند که:
در این قسمت انواع پروتز سینه از لحاظ مواد تشکیل دهنده آن را معرفی می کنیم که به سه دسته سیلیکونی، سالینی و ترکیبی تقسیم می شوند.
پروتز های سیلیکونی همانطور که از نام آنها پیداست از ترکیب های مختلف سیلیکون ساخته شده اند و مانند ژل ها حالت چسبنده ای دارند. پروتزهای سیلیکونی نسبت به روتزهای دیگر شباهت بیشتری به بافت سینه دارند و به همین خاطر به عنوان اولین انتخاب برای پروتز به شمار می آیند. همچنین بر این در صورت صدمه دیدن آنها، این پروتزها از بین نرفته و ژل موجود در پروتز به فضای اطراف یا لایههای دیگر پروتز وارد میشوند.
پروتز های آب نمکی یا سالینی به شکل کروی و گرد هستند و با آب نمک استریل پر شده اند. این پروتزها حاوی جداره ای از سیلیکون هستند که به صورت غیر قابل نفوذ عمل می کنند، همچنین این پروتزها مسبت به پروتزهای سیلیکونی سفت تر می باشند و اگر پاره شوند تخت و صاف میشود و مایع درون آن طی یک فرایندی طبیعی جذب بدن می شود. لازم به ذکر است، به دلیل اینکه این مایع در بدن انسان به شکل طبیعی وجود دارد، هیچ آسیبی به بدن وارد نمی کند.
یکی از معایب این پروتزها این است که در صورت پاره شدن، ممکن است سیلیکون در خارج از بافت از اطراف پروتز و در پستان گسترش یابد.
پروتزهای نمکی پوسته سیلیکونی محکمی دارند و اغلب با آب نمک استریل پر می شوند یا بعد از قرار گرفتن در پستان از طریق دریچه ای پر می شوند.
از مزایای پروتزهای های نمکی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
از معایب پروتزهای نمکی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
متغیرهای مختلفی را برای تعیین سن دقیق برای انجام عمل پروتز سینه باید در نظر گرفت. رسیدن به بلوغ جسمی و روانی دو شاخصه بسیار مهم در این امر است که جراح باید قبل از انجام این عمل بسیار مهم، در نظر بگیرد.
در صورتی که سینه رشد کافی نداشته باشد و عمل پروتز سینه در فرد انجام شود، ممکن است در گذر زمان، با رشد و تغییر شکل سینه ها، نتیجه عمل را تحت تاثیر قرار دهد. گاهی اوقات برش های جراحی ممکن است موجب رشد کامل و مناسب سینه ها شود.
توجه داشته باشید، جراحی پروتز سینه در مواردی که احتمال ابتلای فرد به بیماری های زیر باشد، توصیه نمی شود:
محل های ایجاد برش عبارتند از:
در پایان، برش ها بخیه زده می شوند و پانسمانی بر روی سینه ها قرار می گیرد. جراحی پروتز سینه تحت بیهوشی عمومی انجام می شود و تقریبا دو تا پنج ساعت به طول می انجامد.
یکی از نکات مهم، یافتن جراح سینه ماهر و با تجربه و شرکت در جلسات مشاوره است. در طول این جلسات، پزشک به بررسی سوابق پزشکی بیمار می پردازد، چرا که برخی شرایط پزشکی می توانند بر روی نتیجه جراحی و احتمال بروز عوارض حین جراحی و بعد از آن تاثیر بگذارند.
بافت و آناتومی سینه به طور کامل مورد بررسی می گیرد و اندازه و انواع پروتز با توجه به اندازه و پهنای شانه در نظر گرفته می شود.
در کنار بررسی های انجام شده از سوی پزشک، از بیمار خواسته می شود یک سری نکات و مراقبت ها را رعایت کند تا دوره نقاهت راحت و سریعی را پشت سر بگذارد. نکاتی از قیبل:
ممکن است بلافاصله پس از جراحی پروتز سینه، مقداری درد، تورم و کبودی بروز کند. همچنین ممکن است تنگی قفسه سینه روی دهد و تنفس محدود شود. این امری طبیعی است و علائم در طی چند هفته آینده بهبود می یابد.
معمولا پس از جراحی در بیمارستان یا کلینیک در حالت نیمه نشسته استراحت خواهید کرد. این به راحتی شما کمک می کند و تورم را به حداقل می رساند. در صورت نیاز به شما مسکن داده می شود. پس از بازگشت به خانه، می توانید از داروهای مسکن بدون نسخه استفاده کنید.