خال چیست؟

خال که در اصطلاح پزشکی نووس نامیده می شود دسته هایی از سلول های رنگدانه دار هستند که به صورت نقاط تیره و کوچک پوست ظاهر می شود و در اندازه و رنگ های مختلف هستند. خال ها عموما بر روی صورت، دست، پا و نیم تنه ظاهر می شود، اما می توانند در هر جایی از بدن بوجود بیایند. اگر چه اغلب خال های پوستی بی ضرر و بی خطر هستند، در موارد نادر پیش سرطانی می شوند و باید با جراحی آنها را برطرف کرد. بعضی از بیماران ترجیح می دهند با استفاده از روش های برداشتن خال صورت و بدن به شکل طبیعی یا با جراحی یا با لیزر بنا به دلایل زیبایی خال های خوش خیم خود را بردارند. خال های پوستی معمولا ظاهر تیره رنگ و یکپارچه ای دارند و اغلب از پوست بیرون زده اند. خال های غیرمعمولی معمولا نسبت به خال های معمولی بزرگ تر هستند و رنگ و لبه های نامنظمی دارند. این خال ها پیش سرطانی در نظر گرفته می شود و احتمال تبدیل آنها به سرطان پوست ملانوم نسبت به خال های معمولی بیشتر است.

علت ایجاد خال‌ها

محققان معتقدند که تعداد خال‌ها در بدن افراد توسط ژنتیک تعیین می‌شود. با این حال هیچ‌کس مطمئن نیست که چه عاملی باعث بروز و ظهور آن‌ها می‌شود. علاوه بر این هیچ روش شناخته‌شده‌ای برای جلوگیری از ظهور خال‌ها وجود ندارد، با این حال بسیاری بر این باورند که قرار گرفتن در معرض نور خورشید باعث گسترش خال‌ها می‌شود. خال‌ها به‌ندرت سرطانی هستند؛ اما اگر شما خالی دارید که به طور ناگهانی تغییر می‌کند و یا ظاهری غیرمعمول دارد، توصیه می‌شود برای معاینه آن نزد پزشک متخصص بروید.

 

چه کسانی کاندیدای مناسب برای برداشتن خال با لیزر می باشند؟

بسیاری از زنان و مردان خال‌هایی دارند که برای درمان با لیزر گزینه‌های مناسبی هستند. در طی فرآیند برداشتن خال با لیزر ابتدا با دقت خال‌های شما معاینه می‌شود تا از خوش‌خیم و غیرسرطانی بودن آن‌ها اطمینان حاصل شود. خوشبختانه اکثر خال‌ها خوش‌خیم هستند و می‌توانند با خیال راحت برداشتن خال با لیزر را انجام داد. انواع دیگر برآمدگی‌های روی پوست مانند چربی‌های نابه‌هنجار که به پوست حالت برآمدگی می‌دهند، نیز می‌توانند با روش لیزر درمان شوند.

مزایای برداشتن خال با استفاده از لیزر

اولین مزیت برداشتن خال صورت با روش لیزر این است که این روش غیرتهاجمی است. در این روش درمان خال صورت ابتلا به عفونت به‌طور چشمگیری کاهش می‌یابد، زیرا هیچ‌گونه عمل برش یا سوزاندنی در پوست انجام نمی‌شود.

لیزرها قادرند برای از بین بردن خال در مناطقی از بدن مانند صورت و یا بینی که ممکن است درمان آن‌ها با روش‌های دیگر سخت باشد، نیز مورداستفاده قرار گیرند.

آیا برداشتن خال با لیزر صدمه یا آسیبی به بیمار وارد می‌کند؟

بسیاری از مشتریان این روش را بدون درد توصیف می‌کنند. در برخی موارد ممکن است مقدار کمی بی‌حس کننده موضعی استفاده شود، با این حال بسیاری از خال‌ها می‌توانند به راحتی و بدون بی‌حسی برداشته شوند. بیماران درمان شده احساس خود را مانند یک سوزش خفیف و یا احساس گرما هنگام برداشتن خال با لیزر توصیف کرده‌اند. در این روش در صورتی که ناراحتی وجود داشته باشد، آن ناراحتی حداقل و کوتاه است.

بعد از برداشتن خال با استفاده از لیزر چه انتظاراتی باید داشت؟

در ناحیه تحت درمان حالت پوسته پوسته شدن یا جای زخم ایجاد می‌شود که برای حدود یک تا دو هفته ادامه خواهد داشت. پس از بهبود کامل، ممکن است ناحیه درمان شده برای چند هفته تا چند ماه کمی صورتی رنگ باشد که با گذشت زمان محو خواهد شد. پوست ناحیه درمان شده صاف‌تر خواهد بود و به طور کلی با رنگ طبیعی پوست همسان‌تر به نظر می‌رسد. دستورالعملی برای تمیز و سالم نگه داشتن ناحیه درمان شده به بیمار ارائه داده می‌شود. اکثر خال‌های کوچک می‌توانند تنها با یک جلسه جراحی برداشتن خال از بین بروند، اما بسته به اندازه خال و عمق رنگ‌دانه‌های آن، ممکن است جلسات درمانی متعددی نیاز باشد.